hjem nettstedkart skriv ut
Hjem > Informasjon > Fiske

Sportsfiske
Området byr på fiskemuligheter for alle, uansett ferdighet. Fra rorbuene er det kort veg ut til fiskeplassene. Etter 5 minutter i båt er man så langt ute man trenger, og nærheten til fiskeplassene er en ekstra trygghet med ustabilt kyst-vær. Her kan du få torsk, sei, hyse, lyr, steinbit, breiflabb, makrell og mange andre arter fisk.Fiske.jpg

Ønsker man et avbrekk fra sjøfiske, finnes det en lakseførende elv (Hustadelva) 20 km fra Bud. Man finner også en del mindre ørretvann i nærheten av Bud. 

Les mer om hva slags utstyr det lønner seg å ha med lenger ned på siden.


Fangst

Om høsten fanges det mye krabbe. Line, trollgarn og krabbeteiner lånes ut gratis til våre gjester.

Dykking
I området rundt Bud er det mange fine holmer for strandhugg. For dykkere kan området by på mange spennende steder å utforske. Hos Bud Dykkerklubb er det mulig å få fylt trykkluft.

_____________________________________________________________________________________

Fiskeutstyr
Det kreves ikke så avansert utstyr for fiske i sjøen, men det kan være greit å vite hvilke muligheter man har. Man kan fiske med lett utstyr eller håndsnøre, men skal man fiske dypt og etter stor fisk, trenger man grovere utstyr. Her er noen tips:

Harpe /Hekle
Dette er et håndholdt snøre som leveres i forskjellige utforminger, og koster bare 170.kr


Hekle.jpg

Lett haspelstang
For å kaste fra land, eller for lett fiske fra båt, holder det med et haspelsett for sjøfiske. Man får kjøpt pakker fra 500.kr og oppover, som passer til sluk på opptil 80 gram.

Lett_haspel.jpg

Grov stang med multiplikatorsnelle
For å fiske fra båt, på dyp over 30 meter er man avhengig i utstyr som tåler vekten av sluk på opptil 300 gram, og stang som tåler stor fisk. Slike sett koster fra 700 kr og oppover, og har sene-tykkelser fra 0,60 og oppover.

tung.jpg

Sett med opp-hengere
Når man fisker med sluk, kan det være lurt å feste et sett med opp-hengere over sluken. Ett slik sett består av mindre kroker med gummimark, flue eller blekksprutimitasjoner.
 
kroker.jpg

Naturlig agn
Noen fiskeslag fiskes mer effektivt med naturlig agn. For fiskeslag som flyndre, kveite, breiflabb, steinbit, brosme og lange, er et fristende naturlig agn det beste. Man kan prøve det meste, men det vanligste er biter av makrell, akkar, blåskjell og reke. Den vanligste metoden er et tungt søkke med en opphenger over, der man fester en enkel agnkrok. Fisker mest effektivt langs bunnen.